Mindelunden

Mindesmærke for Krigssejlerne

Hendes Majestæt Dronningen afslører mindesmærke for danske krigssejlere,
der mistede livet under 2. verdenskrig.

Tid: Tirsdag den 29. august 2017 kl. 14
Sted: Mindelunden i Ryvangen, Tuborgvej 35, 2900 Hellerup

Foruden Hendes Majestæt Dronningen deltager statsminister Lars Løkke Rasmussen, samt en række repræsentanter for de allierede, repræsentanter for forsvaret og veteraner fra 1939-1945.

Christian Eugen-Olsen har som formand for Frihedskampens Mindefond været blandt initiativtagerne for et mindesmærke for de omkring 2100 danske sømænd, som omkom i aktiv tjeneste på handelsskibe og i de allieredes tjeneste.
Frihedskampens Mindefond har ønsket at hædre denne indsats ved en placering af et mindesmærke for de omkomne i Mindelunden i Ryvangen, således at frihedskampens ofre vil kunne blive mindet samlet i
Mindelunden.

 Mindesmærket, “Det sortladne Hav”, er udarbejdet af kunstneren Per Arnoldi , som i 2016 vandt en åben idékonkurrence udskrevet af Frihedskampens Mindefond i samarbejde med kirkeministeriet.

Krigssejlerne var med deres tidlige og store indsats afgørende for, at Danmark blev betragtet som allieret, og som deltagere i handelskonvojer og på D-Dag i Normandiet betalte mange af dem den højeste pris.
I Mindelunden i Ryvangen får de nu et Mindesmærke for deres store indsats for Danmark.

Det danske monument i Normandiet ved Utah Beach for de danske krigssejlere. Nu får de også et mindesmærke i Mindelunden i Ryvangen, Hellerup

Kontaktpersoner:
Christian Eugen-Olsen, formand for Frihedskampens Mindefond
Telefon: 21 17 17 49 – email: eugen@post10.tele.dk

Vedr. pressens forhold og praktiske oplysninger om arrangementet:
Martin Frøland, presseansvarlig
Telefon: 40 50 30 23 – email: martin@froland.dk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *